Receptinspiration

Tillagningstips:

  • 2-3 portioner: Koka upp 4 dl vatten med ½ tsk salt eller buljong. Tillsätt 2 dl bulgur och koka 10 min. Rör ner lite smör eller olja, låt stå 10 min. Fluffa upp kornen med en gaffel innan servering.

  • Ångugn: Häll bulgur i ett lågt bleck och tillsätt vatten och salt eller buljong, så det täcker. Ånga i ca 12 min, tillsätt lite smör eller olja och rör om. Låt vila ca 10 min. Färdigt!

  • Tips: Tillsätt gurkmeja eller riven rödbeta för en vacker gul eller rosa nyans.

Recept:

🍝 Färsbiffar med sötpotatis och kornbulgur

🥩🍞 Köttfärslimpa med kornbulgur

🥩🌾 Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky

🍚🍄 Kornbulgur-risotto med delikatessvamp och ostskum

🐟 Rimmad kolja med röd curry och kornbulgur

🥗 Tabbouleh på kornbulgur

🎅 Risgrynsgröt på kornbulgur

🍗 Kycklingbröst med kornbulgur