Receptinspiration

Tillagningstips hushåll:

  • 2-3 portioner: Koka upp 4 dl vatten med ½ tsk salt eller buljong. Tillsätt 2 dl bulgur och koka 10 min. Rör ner lite smör eller olja, låt stå 10 min. Fluffa upp kornen med en gaffel innan servering.

  • Ångugn: Häll bulgur i ett lågt bleck och tillsätt vatten och salt eller buljong, så det täcker. Ånga i ca 12 min, tillsätt lite smör eller olja och rör om. Låt vila ca 10 min. Färdigt!

  • Tips: Tillsätt gurkmeja eller riven rödbeta för en vacker gul eller rosa nyans.

  • En 2 kgs-påse Bulgur av korn motsvarar ca 30 portioner.

Tillagningstips storkök:

  • Per 1/1 GN (gastrobleck)

  • 1000g kornbulgur

  • 1000g vatten

  • 20g salt 1%

  • Ånga 10 min, rör om ånga 10 min, rör om

  • Plasta, låt stå, och ånga av

Recept:

🍝 Färsbiffar med sötpotatis och kornbulgur

🥩🍞 Köttfärslimpa med kornbulgur

🥩🌾 Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky

🍚🍄 Kornbulgur-risotto med delikatessvamp och ostskum

🐟 Rimmad kolja med röd curry och kornbulgur

🥗 Tabbouleh på kornbulgur

🎅 Risgrynsgröt på kornbulgur

🍗 Kycklingbröst med kornbulgur

🥙 Falafel på Bulgur av korn med linser

🧆 Färs- & bulgurbiffar med potatis, tomat, och salvia