Receptinspiration
Tillagningstips:
2-3 portioner: Koka upp 4 dl vatten med ½ tsk salt eller buljong. Tillsätt 2 dl bulgur och koka 10 min. Rör ner lite smör eller olja, låt stå 10 min. Fluffa upp kornen med en gaffel innan servering.
Ångugn: Häll bulgur i ett lågt bleck och tillsätt vatten och salt eller buljong, så det täcker. Ånga i ca 12 min, tillsätt lite smör eller olja och rör om. Låt vila ca 10 min. Färdigt!
Tips: Tillsätt gurkmeja eller riven rödbeta för en vacker gul eller rosa nyans.
Recept:
🍝 Färsbiffar med sötpotatis och kornbulgur
🥩🍞 Köttfärslimpa med kornbulgur
🥩🌾 Pannbiff på kornbulgur med lingon, picklad gurka, rotfrukter och rödvinssky
🍚🍄 Kornbulgur-risotto med delikatessvamp och ostskum
Bild: Susanna Blåvarg
Bild: Conny Andersson Dahlman