Bulgur av korn från Good Grains vinner KRAVs Go Organic Award 2025

Good Grains Bulgur av korn är årets vinnare av Go Organic Award 2025 — KRAVs utmärkelse för nya produkter, sortiement, eller koncept. Prisutdelningen ägde rum under Nordic Organic Food Expo i Malmö 20 nov 2025.

“Vi är stolta och glada över att vinna KRAVs Go Organic Award! Med Bulgur av korn vill vi skapa god, enkel och näringsrik vardagsmat. Vår hydrotermiska behandling gör att kroppen lättare kan ta upp viktiga mineraler som järn och zink, vilket kan bidra till att minska järnbrist och stärka hälsan. Även planetens välmående är viktigt för oss – därför är KRAV-märkningen en självklarhet”, säger David Fredlund, vd på Good Grains."

Juryns motivering löd: ”Good Grains gör det enkelt för fler att välja ekologiskt och samtidigt ta ett steg mot en mer hållbar framtid. Vinnaren visar att innovation inte alltid handlar om att uppfinna nytt – utan om att återupptäcka det som är bäst för både vår hälsa, klimatet och biologiska mångfalden. Ett koncept som breddar det ekologiska sortimentet och gör det tillgängligt för alla, från storkök till vardagsbord.”

Emma Rung, vd på KRAV, säger att: “Good Grains visar hur innovation och tradition kan gå hand i hand. Med sin bulgur av korn gör de det både roligare och enklare att välja ekologiskt – och det är precis den sortens nytänkande vi vill hylla.”

David Fredlund från Good Grains och Kerstin Björklund från Warbro Kvarn

David Fredlund (Good Grains) och Kerstin Björklund (Warbro Kvarn)

Next
Next

IKEA Sverige och Årets Kock 2024 Michael Andersson lanserar ny kycklingtaco med Good Grains Bulgur av korn